Kanegér

... Magamról - Másoknak

…akik hangot adtak az álmaimnak

DSC_3814 kicsi

Som Virág

Pelva Gábor kicsi

Minden rezgés. Folyamatosan és jelenlévően. Egy hangot a végtelenségig mélyíthetünk, vagy magasíthatunk, míg el nem éri azt a tartományt, amit már nem hallunk, de azért az a hang akkor is szól. Jelen van. Csak föl kell érte, értük nyúlnunk és össze kell rendeznünk, le kell képeznünk, eljátszanunk, hogy képekké, asszociációkká, szavakkal kimondhatatlan gondolatokká váljanak. És méltón aláfessék valós, vagy belső filmjeinket. Hangfestészet…
A rezgés minden…    /Pelva Gábor/

“Henry James

Az élet valójában csata. A gonosz arcátlan és erős. A szépség varázslatos, de ritka. A jóság hajlamos arra, hogy gyenge legyen. Az ostobaság gyakran pökhendi és kihívó. Magas helyeken gyakran hülyék ülnek, az értelmesek pedig lent, és az emberiség többsége boldogtalan. De ez a világ – bár olyan, amilyen – nem valami rossz illúzió, nem fantázia szüleménye, nem rémálom. Újból és újból és örökre ráébredünk erre. Nem felejthetjük el, nem tagadhatjuk le, nem szabadulhatunk meg tőle.”

/Füredi-Fördős Krisztián/

ZsÁgi_profil kicsi

„…A legkedvesebb és legmegrázóbb olvasás élményem egyike a „Virágot Algernonnak” című könyv. Charlie, a főszereplő egy ponton retteg a gondolattól, hogy elveszíti az írás és olvasás képességét. Én is nagyon megéreztem ezt a félelmet akkor. Megfogadtam, hogy egy ponton mindig kapcsolódom majd az irodalomhoz. Ha írok, olvasok, előadások formájában látom, vagy én magam adhatom elő: ez tesz engem boldoggá, akárcsak Charliet…”

                                                                                                                  /Zsupos Ágnes/

Az életről való gondolataimat híven tükrözik az egyik kedvenc könyv-trilógiámban olvasott sorok:
” Az élet dolgai a maguk idejében érkeznek, mint egy vonat, amit el kell érned. Néha könnyű, csak fel kell szállni. (…) Máskor meg olyan, nem könnyű; az életed dolgai elrobognak melletted, és örülhetsz, ha meg tudsz kapaszkodni.”
„Egész életünkben egyetlen dolog van, amiből sosincs elég: az idő. Kevés az idő a munkára. Az evésre. Az alvásra. Kevés az idő szeretni és viszontszeretve lenni, mielőtt eljön az idő meghalni.”
De hiszem azt, hogy mielőtt ez bekövetkezik még tudok valamit tenni, dolgozni, enni, aludni, főleg szeretni és szeretve lenni.
Az idézetek Justin Cronin A szabadulás és A tükrök városa című könyveiben találhatóak.

Hollik-Görbe Éva

0

Vélemény, hozzászólás?