Kanegér

... Magamról - Másoknak

🔉 Felelet Eleknek

 

Meghallgathatod Borbély Aliz előadásában

Felelet Eleknek

Eleknek!

Kedves Elek!

Nem kertelek s felelek neked.

          Jelen levelemmel, – melyben nem kedvesen, de szellemesen – teszlek helyre, ennek eleget teszek. Nem teljesen versben, mert ebben te lehetsz verhetetlen. Be kell jelentenem: Nekem ez nem megy. Persze, nem lehetetlen, de jelenleg nem nyerhetek s nem lehetek egyetlen megrendezett „E-vers mester” verseny kedvelt helyezettje sem. Megteszed ezt helyettem Te!

          Negyvenegy lettem, szerettelek, de el kell felejtened engem. Leveled nem tetszett. Ne kezd el feleslegesen hebegve: Mert nem kedvelsz! Kedvesem! Ne terheld szellemed helytelen eszmerendszerekkel. Nem feleltem ezerszer neked erre? De!
Nem leltem helyem melletted. Nem engedted. Tehetetlennek neveztelek, mert nem felelt meg cselekedeted egyetlen egyszer sem nekem. Lehet, telhetetlen lettem, de Elek! Ezzel nem mentegetheted tettedet s ebben felkent szerepedet. Elfelejtetted? Szerelmem veled feneketlen verem lett, melybe bele estem, de te nem kerested lelkemet egy percre sem. Neked nem kellettem. Eme lehetetlen helyzetben nem tehettem egyebet, megkeseredve s belebetegedve, de elengedtelek. Remegve esedezem: Ne keress te sem. Menj el messze, ne gyere erre. Tedd meg s megkegyelmezek neked. De lehet, nem ezt teszed, ez esetben felemelt fejjel veretlek meg s ezt leszegett fejjel kell elszenvedned. Velem nem lehet egyezkedned. Te egy elfelejtett ember leszel szememben.
De rendben, legyen. Rendes leszek veled. Felemlegetek nem egy felejthetetlen esetet, melyet el kellett szenvednem melletted.

          Semerre sem mehettem egy esztendeje. Egy kereveten hevertem s csevegtem veled. Elkeseredetten emlegetted ex-nejedet. Neve Helen, nem felejtettem el. Hegyes begye s termetes feneke tetszett neked. Felvetetted: Egy testelem csere esetleg…? Eszed elment? Feleltem erre. Rebesgetted, elteszed felesleges keresetedet s ezt nekem erre szenteled. De nem vehettem telt kebleket, mert neked feszes seggek kellettek helyette. Velem ezt nem egyeztetted, ebbe nem egyezhettem bele. Eme csere nem felelt meg, elleneztem, erre te bejelentetted, levetett melleket szerzel be s ezekkel szeretkezel, mert mellette megtehetted. Te elmebeteg!

          Nekem nem lehetett kertem egyetlen egyszer sem. Nem nevelhettem egrest s szedret, nem termelhettem zellert, retket s egyebeket. Nem vethettem kendert, de keresztet sem. Nem engedted, ezzel eretnek lettem.

          Debrecenben egyszer ehettem veled epret, de decemberben nem tehettem meg ezt, mert te ezt sem szerezted be. Helyette kereskedhettem megkent perecekkel, ezzel keresve kenyeremet. Ez sem tetszett neked. Szebben kellene kenned! Vetetted fel. Felveszek egy kencemestert s ez ken helyetted helyesen. Nem lelkesedtem, de beleegyeztem: Legyen! Mert neked ez kellett. Ezzel szervezted be egy elfeledett szerelmedet, Esztert. Megeskettelek, nem fekszel le vele. Helyettem nem kellhet egy cemende neked. Egy hete lestelek benneteket, de Eszter egy kegyenccel enyelgett s nem veled fetrengett. Eme helyzet megfelelt nekem s nem pedzegettem. Emlegettelek eleget, egekbe emeltelek s szentnek neveztelek: Ez egy egyenes ember! Remek! Nevettem fel. Ezt szeretem! Szeretkezz velem! Gyere! Te erre meredt szemmel zsebedbe tetted kezed, felfele s lefele emelgetted, egyszer megtekerted s veres fejjel elengedted. Egy nedves csepp jelent meg… Szemedben. Tenyereddel elegyengetted pendelyedet s kekszet eszegetve, teljesen elernyedve ezt felelted: Nem mehetek, nem lehet kedves, mert kellemetlen, de zsebben elmentem. Nehezemre esett, de fegyelmeztem lelkem. Leengedtem kezem, de megjegyeztem eme esetet. Nem tehettem egyebet, felhergelt testemen kerestem kellemes helyeket s megtettem… Mert veled nem lehetett.

          Egy reggel, elmentem egy henteshez, szegyet kerestem. Veszekednem kellett, mert nem tellett erre, de megvettem mert ezt rendelted. Felszeleteltem, megperzseltem, megkentem ecsettel. Sercegett egy keveset, de… Nyers lett! Lepleztem tettemet s feszengve szegtem egy pecsenyeszeletet neked. Ferde szemmel lested s ezt nehezteltem. Nyelvem pergett, perelt veled s ezt kerepeltem: Nesze! Edd meg! Te felvetted, letetted, etted, de nem nyelted le. Beesteledett s befelyezted. Szemed sem rebbenve szememre vetetted: Etel! Ezt elcseszted! Eleve nem eszek szegyet, nem szeretem. Ez helyett ezerszer eszem szeget! Vedd el eme szemetet s kend fejedre! Elkedvetlenedtem erre, mert rengeteg kellemetlen cselekedetet megtettem neked. (Megjegyzem, egyetlen egyszer egy megtehetetlent, kellemes perceket szerezve ezzel Lehelnek, melyet lejjebb ecsetelek.) Nyeltem egyet s ezt feleltem: Fene egyen meg! Persze ezt fel sem vetted, de fenekemet elverted.

          Lehel, egy kedves hentesmester. Nem kerestem ezreket s szegyre sem tellett. Fejemet verted s nem ettem egy hete eleget. Szenvedve, megverve kerestem enyhet s benne megleltem. Embernek kezelt, megetetett. Egy zsemle, egy feles kecsketej, egy szem eper s vele mentem. Keresztet vetettem, kezemet keresztbe tettem. Lefektetett s kedvese lettem. Csendesen rebegtem: Ne! Negyven perc telt el. Ezreseket tett le s elment. Ezzel, lett szegy neked, kereset nekem s mellesleg szeretkeztem egyet. Ezt ne vesd szememre, mert helyetted szenvedtem. De Lehel sem szerzetes, nem lett rendes ember. Megvetettem, mert nem kegyelmezett nekem. Beleterelt egy kellemetlen helyzetbe, kezeskedtem helyette. Szerencsekerekekbe fektetett be feleslegesen, megetette velem, ez nem lehet fekete leves, de vesztett s keresetem fele lett fedezete. De ezzel nem terhellek, ez velem esett meg.

          Ezeregyszer veszekedtem veled, mert velem szerelmeskedve, rendszeresen elnevezted testem, nem feledve egyetlen elemet sem. Nem repestem, de engedtem. Neked ez egy elfeledett fejezet lehetett s nekem sem esett le. Ezt nem restelled! Ezzel fenekem Lenke, mellem Emese lett. Felsejlett bennem egy fertelmes eszme, nem lehet-e helyben, esetleg messzebb egy elrejtett kedvesed? Vele kettesben hemperegtek? Perverzen engem emlegettek? Neveket elemeztek s nevettek? Lehet, eme nevek erre vezetnek? Ez ennek eredete? Ex-nejed keresztneve lett fele fenekem neve s lettem neked ’szeretett felesegged’? Ez beteg!

          Gyerek kellett nekem s ehhez teherbe kellett essek. Szexeltem veled negyvenegy hete, de gyerekem nem lett. Persze nem estem teherbe. Gyerekesen jelentetted be: Nemtelen egyedeket nemzek! Nem nevettem. Levert lettem, legfeljebb hetente egyszer szeretkeztem veled s egyre kevesebbszer mentem el. Hetek teltek el, fellegeket kergettem, elepedtem s keseregtem. Egy este, tervet eszeltem. Meztelen testemet selyembe tekertem s kerevetre fekve tekeregtem neked. Erre ezt felelted: Gyere! Egye fene, lefekszem veled! Felteszek egy zenelemezt, lefedem szemed s mehet! Esztelen lettem s meztelen. Lefedett szemmel elhelyezkedtem, terpesztettem s nekem egy perc kellett ehhez, de neked kevesebb sem kellett. Kezeddel hergelted nemes szervedet, mely nem merevedett kezdetben. Ebben lelted kedved, de pecked egyetlen megkeseredett percre sem egyenesedett fel. Egyre sebesebben verted s ezen elmerengtem. Ezer egysejtes gyermeked sejthette-e, merre kell menjen eme helyzetben? Felnevettem. Nedves cseppek estek, melyek bepermeteztek teljesen. Ez meglepett engem. Persze tervemet elfelejthettem s gyerekem sem lett. Felkeltem s remegve csesztelek le: Seggfej! Nem felejtem el ezt sem! Elmentem s nem jelentkeztem egyszer sem. Elegem lett s megvetettelek. De eltelt nem egy perc s elfelejtettelek.

          Egy esztendeje, megleltem emberemet, Ferencet. Szeret engem s szexben sem rest. Reggel s este heggeszt. Hetente egyszer egy fegyenctelepen, de reggelente engem. Ne nevess ezen, szeretem ezt! Ez nem ment neked… Ez sem! Szeptemberben terhes lettem. Ne remegj! Nem te nemzetted e gyermeket! Ehhez nem kell egyetemre sem menned. Neme jelenleg necces, de neve nem lehet Elek s Lehel sem. Ferenc, esetleg Etel. Bennfentes nevek (Lenke, Emese, Eszter) sem szerepelnek eszemben. Nem megyek semerre, mert terhesen nem vezethetek. Egyhelyben tehetetlen lettem, eltespedtem, lehet egy keveset felszedtem s feleslegem lett. Egye fene! De rengeteg perc telt el, Ferencemmel szeretetben. Rendben leszek s ezegyszer szerelmes. Elek! Egyszer mennybe megyek!… De nem veled!

          De befejezem levelemet, nem veszekedek veled. Kezdetben elkergettelek, de lecsendesedtem s nem neheztelek. Kedvellek, de jelenleg semlegesen kezellek. Felmentelek, nem leszek terhedre. Menj s keress egy neked kedves nejet s ehhez ezer szerencse legyen veled!!!

Ex-kedvesed: Etel

Elfelejtettem: Ferenc felettese, egy ezredes (neve Helen) keresett egyszer. Csevegtem vele. Termetesebb feneke s hegyesebb csecse lett, mert nem veled enyeleg. Jelezte, megkerestet csecsenekkel. Emlegetett egy elfelejtett ’levetett-melles’ csekket, ezt kereste. Elek! Ezek nem felejtenek…

Reszkess!!!

2021-10

 
 
 
 
2

2 thoughts on “🔉 Felelet Eleknek

Vélemény, hozzászólás?